Alexander Isak klar för tysk storklubb

Bildtext: Alexander Isak i AIK:s kläder. De får han nu byta ut. Foto: Jakob Persson (CC BY SA-2.0)

Den svenska fotbollsspelaren Andreas Isak är bara 17 år, men har redan gjort succé i AIK och debuterat i landslaget. Nu har han skrivit på för en av de tyska toppklubbarna, Borussia Dortmund.

Tidigare pratades det länge om att Alexander Isak skulle gå till spanska Real Madrid. I stället blev det alltså en tysk klubb. Borussia Dortmunds sportchef Michael Zorc verkar mycket nöjd med köpet.

– Alexander Isak är en stortalang av hög klass, som många europeiska toppklubbar skulle vilja knyta till sig. Vi är mycket glada att han har bestämt sig för Borussia Dortmund, säger sportchefen i en kommentar på Borussia Dortmunds hemsida.

Enligt den tyska sajten kicker.de betalar Borussia Dortmund 85 miljoner kronor för Alexander Isak. Klubben blir av med en duktig spelare, men får i stället en massa pengar för att utveckla sin fotboll på olika sätt. Till exempel skulle AIK nu kunna köpa flera andra spelare.

Alexander Isak har spelat i AIK sedan han var liten. Bara för ett par veckor sedan spelade han sina första landskamper med svenska landslaget. Han blev då den yngsta spelaren någonsin att göra ett landslagsmål för Sverige

– Det senaste året har varit obeskrivligt. Jag vill tacka AIK och fansen för alla år i klubben och jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden, säger Alexander Isak på AIK:s hemsida.

För att köpet ska gälla på riktigt måste fotbollsorganisationen Fifa godkänna det. Det är för att Alexander Isak ännu inte har fyllt 18 år än.

Vilken hobby skulle du vilja leva på? Rösta här nedanför.


Text: Lisa Blohm
Publicerat: 2017-01-23