Älg på Instagram blir frimärke

Sju foton som har lagts ut på Instagram blir frimärken. Bilderna har vunnit tävlingen #mittfrimärke. Över 20 000 bilder var med i tävlingen. Här är några av vinnarna. (Du kan se alla sju och rösta på din favorit längre ned).

Bland alla tävlingsbidragen valdes 20 bilder ut. De skulle bland annat kunna fungera bra som just frimärken och vara lite ovanliga. Sen fick människor i Sverige rösta fram tre bilder. De andra fyra vinnarna har en särskild grupp valt ut.

I maj 2017 är det tänkt att bilderna ska vara klara att börja använda som frimärken. De ges ut av Postnord, det företag som ger ut svenska frimärken och som har ordnat den här tävlingen.

Vinnarna i tävlingen får enligt företaget 5 000 kronor var. De pengarna ska de skatta för. Postnord får både göra frimärken av bilderna och använda dem i till exempel reklam för frimärken.


Text: Lisa Blohm
Foton: Örjan Jalava, Bertram Stenlund-Fridell och Johanna Mörtberg
Publicerat: 2016-11-16


Förslag på uppgifter

1. Gör vår omröstning här nedanför.
2. Hitta på ett tema till egna frimärken. Kanske platsen där ni bor, en känsla eller en historisk händelse. Ha sen en egen tävling på skolan och välj ut några vinnare. Bestäm i förväg reglerna för tävlingen, så att alla vet vad som gäller.
3. Ungefär hur många frimärken har ni i klassen tillsammans använt det senaste året? Försök att minnas. Kanske har en del av er inte använt ett enda frimärke?