Barn rymde för att åka tunnelbana

Bildtext: Tunnelbana i New Delhi.

Två killar i den indiska staden Begusarai var väldigt sugna på att åka tunnelbana. Därför stack de hemifrån och försökte ta sig till New Delhi.

Begusarai ligger mitt inne i Indien och 120 mil från huvudstaden New Delhi. De två pojkarna är 10 och 14 år gamla. En kompis i skolan hade varit i New Delhi och berättat om resan och om hur roligt det hade varit att åka tunnelbana, skriver tidningen New Delhi.

Tioåringen och 14-åringen ville också åka tunnelbana. De bestämde sig för att på egen hand ta sig till New Delhi, en stad med många miljoner invånare. Killarna stack den 9 februari hemifrån utan att berätta något för sina föräldrar. De ville på egen hand ta sig de 120 milen.

Men någon kände igen barnen när de klev på tåget och tipsade deras föräldrar. De oroliga föräldrarna larmade polisen. Personal på tågen höll utkik efter killarna och när de upptäcktes fick de kliva av.

Killarna berättade för polisen att de hade planerat att ta sig till New Delhi, åka tunnelbana och sedan sätta på sig ett tåg hem igen, skriver The Times of India.

Länktips: Läs nyheten på engelska i The Times of India (2016-02-12)


Text: Lisa Blohm
Foto: Thinkstock
Publicerad: 2016-02-12