Bilförare hindrade ambulans

Texten handlar om en annan ambulans än den på bilden.

En ambulans som hade bråttom till sjukhus fick problem med en annan bil. En förare körde om och var i vägen för ambulansen.

Händelsen inträffade på en motorväg söder om Stockholm. Det var sent på kvällen den 9 mars och ambulansen var på väg in till ett sjukhus i stan med en sjuk patient. Ambulanssjukvårdaren Georg Glad körde bilen. Han berättar för tidningen Dagens Nyheter att en BMW körde om ambulansen, bromsade framför den, gasade och sen tvärbromsade igen. Georg säger att det här hände flera gånger.

– Det råder inga tvivel om vad den som körde den bilen ville. Han ville hindra oss att ta oss fram på ett säkert sätt. Och han lyckades – det blev en livsfarlig resa, säger Georg Glad till Dagens Nyheter.

Han blev rädd och larmade polisen. Två polisbilar skickades ut. Men de fick inte tag på BMW:n och eftersom det var dimmigt såg inte de som satt i ambulansen vad det stod på registreringsskylten.

Den sjuka patienten kom fram till sjukhuset, men Georg Glad är upprörd.

– Jag antar att de som satt i BWM:n uppfattade det som något slags lek. Det är helt sjukt och livsfarligt, säger han till Dagens Nyheter.

Om polisen hade fått tag på bilföraren hade hen kanske ha anklagats för brott. Det kan vara brottsligt att köra på ett sätt som är farligt för andra.


Länktips: Läs en längre artikel om nyheten (dn.se 2016-03-10)


Text: Lisa Blohm
Bild: Thinkstock
Publicerat: 2016-03-10