Vind, kärlek och äventyr

Bibliotekarien Petter Södrin tipsar om böcker på nukunskap.se. Han jobbar vid Luma bibliotek i Stockholm. Denna vecka är temat vind.

Oväder (faktabok barn)
Jenny Wood
Hur och varför uppstår stormar, tromber och cykloner? I den här boken får du lära dig allt om oväder och dessutom hur du bygger din egen väderstation. Och hur ofta stämmer egentligen väderprognoserna på tv?

 

BokomslagDet blåser på månen (barn)
Författare: Eric Linklater
En riktig klassiker som kom ut första gången 1944. Boken handlar om tvillingarna Dina och Dorinda och deras äventyr. Barnens föräldrar har inte tid för dem och därför hittar de på nästan vad som helst för att få uppmärksamhet. En dag åker deras pappa, kapten Rytter, för att kriga i Bombardiet och han uppmanar barnen att vara försiktiga, för det blåser på månen och då gäller det att vara snäll och lydig. Annars kan vinden blåsa rakt in i hjärtat på dig och då slutar det riktigt illa. Någonting händer med pappan och flickorna måste bege sig till det fasansfulla Bombardiet för att hjälpa honom.

 

BokomslagVem kan segla förutan vind? (ungdom)
Författare: Lina Forss
Den tredje boken om Timmy som har flyttat till London med sin familj. I den här boken är Timmy 17 år och har återvänt till Sverige för att jobba på ett seglarläger i Sandhamn. Det som skulle bli en lugn sommar i skärgården blir något helt annat när det helt plötsligt dimper ner ett sms från en gammal kärlek vid namn Prinsen.

Om du är nyfiken på hela serien så heter den första delen Kär i kärleken.

 


Publicerat: 2015-03-02