Brand förstörde hundratals hem

(Filmklippet från NBC News är på engelska och kan innehålla reklam). 

Flera hundra hus har förstörts i en våldsam brand i Kalifornien i USA. Branden startade den 12 september och drabbade i helgen den lilla staden Middletown särskilt hårt. Elden drog in över samhället och nu visar bilder därifrån aska och rester av hus som har brunnit ned till grunden. Villor, affärer, delar av en skola och ett hus fullt med lägenheter har förstörts. Ungefär 1 300 människor bodde i staden och fick fly undan elden. En äldre kvinna dog i branden.

Sent på kvällen den 14 september rapporterade brandkåren i Kalifornien att branden hade förstört nära 600 hem och hundratals andra byggnader. Människor på flera platser har fått fly sina hem och har fått skydd i säkrare områden. Nyhetsbyrån AP berättar att ungefär 23 000 människor har tvingats lämna sina bostäder.

Den här branden har fått namnet Valley Fire och är en av de två värsta bränderna i Kalifornien just nu. Men det brinner i många delar av den amerikanska delstaten. Kalifornien är sedan flera år hårt drabbat av torka och det gör att risken för svårsläckta bränder i skog och mark är extra stor.


Länktips:

 


Text: Lisa Blohm
Bild: Thinkstock.
Publicerat: 2015-09-15