”Ett värmeljus i din skalle”

Lagom till sommaren bjuder bibliotekarien Petter Södrin på Luma bibliotek på boktips på tema VÄRME.

hegasEtt värmeljus i din skalle (poesi, barn/ungdom)
Författare: Mårten Melin
Här passar jag på att klämma in en diktsamling bara för att titeln råkar passa in med veckans tema. Egentligen handlar alla dikter i den här boken om kärlek. Lycklig kärlek, lite olycklig kärlek, glädje och sorg i ett lättläst format.
Mårten Melin har här skrivit tänkvärda och fina dikter för alla som någonsin har varit kära. Det spelar ingen roll om du aldrig har läst dikter förut, i den här boken hittar du alldeles säkert åtminstone en som du gillar..

 

envarmvinterEn varm vinter (ungdomsbok)
Författare: Christina Wahldén
Med orden ”Jag har åkt till Australien för att finna mig själv. Jag ska lära mig surfa. Vi kanske ses” nedklottrade på en lapp, tar Alex avsked från sin mamma. Hon har fullkomligt tröttnat på sina nyskilda och barnsliga föräldrar och tar därför sina körkortspengar och sticker till Australien i stället för att gå tillbaka till skolan som ska börja om ett par veckor. Hon hamnar på en sockerplantage, där hon lär känna några schyssta personer, Ed bland andra. Plantageägaren är en idiot och plantagen drabbas av en skogsbrand, så Alex drar vidare till Bali för att lära sig surfa.
Det här är ett riktigt äventyr som tar oväntade vändningar och det är svårt att veta hur det ska sluta. Något som blir solklart både för Alex och läsaren är att dina bekymmer inte stannar hemma bara för att du flyr till paradiset och värmen


Publicerat: 2015-06-01