Feta rekord och smör, smör, smör

Lite fet läsning till helgen, kanske? Boktipsen kommer från Petter Södrin. Han är bibliotekarie vid Luma bibliotek i Stockholm.

kapten fettKapten Fett och det onda gymimperiet (barn)
Författare: Fredde Granberg
Kapten Fett var en gång en vanlig, men ovanligt smal, pojke vid namn Ben Rangel. Hans far, den galna vetenskapsmannen dr X genomförde en hel rad underliga tester på sin son för att kunna skapa världens största ko (som ska räcka till 397 barbeque-partyn). Då sonen förblev smal gjorde dr X något oförlåtligt, han injicerade flytande margarin i Bens blodomlopp. På så sätt skapades kapten Fett, vars skinkor är stora nog att krossa vilken fiende som helst. Framför allt är det Carl von Biceps och hans onda gymimperium som kapten Fett är ute efter.

 

Bokomslag på boken Semlan och Gordon: Pappan med de stora skornaPappan med de stora skorna (barn/ungdom)
Författare: Moni Nilsson
Förra veckan tipsade jag om en bok med Semlan i huvudrollen. Den här veckan är det faktiskt fettisdag och jag måste därför tipsa om den första boken om Semlan och Gordon.

Semlans pappa har precis flyttat till ett nytt hus och helt plötsligt är Semlan ett skilsmässobarn. Det är, som tur är, inte lika farligt som det låter och Semlan har ju sin knäppa bästis Gordon. Han är inte som andra barn, utan gör alltid de konstigaste sakerna. Att han är kär i henne gör inte så mycket, det känns inte ens. Inte som när Lino kollar på Semlan, då pirrar det i hela kroppen.

 

Bokomslag på Guinness rekordbok.Guinness rekordbok 2015 (barn/ungdom/vuxna)
Faktabok
En bok som nästan alla känner till. Fullproppad med galna och mindre galna rekord. Världens största och mest fettdrypande hamburgare, världens tyngsta person, världens skäggigaste dam och flest sniglar i ansiktet. Alla rekord finns dokumenterade i klassikerboken som kommer ut varje år.

 

 

Bokomslag på boken Smör.Smör (vuxna, faktabok),
Författare: Johan Hedberg
Denna bok handlar bara om, just det, smör. Det finns alltså vuxna som tycker så hemskt mycket om smör och fett att de läser en sån här bok.


Publicerat: 2015-02-16

 

Mer om fett