Försvunnen man överlevde på myror

En 62-årig man försvann för en vecka sedan i ett ökenområde i Australien. Det var varmt och många trodde nog att hoppet var ute för honom. Men i går hittades han till slut. Han hade överlevt genom att hålla sig under ett träd och äta myror, berättar nyhetssajter i Australien.

Mannen heter Reginald Foggerdy och är jägare. Han skulle jaga kamel tillsammans med en släkting i ett område i västra Australien. Släktingen slog larm sedan Reginald hade gått iväg själv och inte kommit tillbaka. I flera dagar gick Reginald inte att hitta, men till slut hittade polis lite nyare fotspår. De ledde till slut räddningsgruppen till ett träd, och där låg 62-åringen.

Reginald Foggerdy hade i flera dagar inte haft något att dricka. I ett par dagar hade han legat under trädet, där det fanns lite skugga. Han hade också ätit myror och lyckades på så vis klara sig. När han till slut hittades, var han väldigt uttorkad och lite förvirrad. Men han levde, och togs snart till sjukhus. Från sjukhuset kunde han sen prata med sin fru, som förstås var väldigt glad.


Länktips:

Läs om nyheten på engelska (abc.net.au 2015-10-13).


Text: Lisa Blohm
Foto: Thinkstock. (Just den här myran har Reginald inte ätit). 
Publicerat: 2015-10-14