Sagolika frågor – ett nytt frågespel om sagor

Sagolika frågor – ett nytt frågespel om sagor

300 frågor om sagor – för skolor och familjer

Nu finns ett helt nytt frågespel, Sagolika frågor, från Nukunskap AB. Det är frågor hämtade från de förtrollande berättelsernas värld – sagorna. Här finns frågor om allt från djurfabler och svenska folksagor till sagor på film och våra mest kända sagoförfattare.

Det är sammanlagt 300 frågor, indelade i 100 kategorier. Några exempel på kategorier är Snövit, Små varelser, Alice i underlandet och På huvudet. Inom varje kategori finns tre frågor, från lättare till svårare.

Sagolika frågor är ett spel som ska passa bra att använda både i skolan och i familjen. För att underlätta spel med både vana och mindre vana sagoläsare finns i reglerna olika sätt att spela spelet. Det går naturligtvis också utmärkt att bara läsa frågorna rakt upp och ner. Spelet består av 55 kort, varav 50 kort med frågor på den ena sidan och svar på den andra. Fram- och baksida har olika färg och symboler.

Korten ser ut som spelkort, men är större. Spelet är tryckt i Polen och alla frågor är gjorda av Nukunskap AB. Spelet är helt vår egen idé och produkt. Illustrationer och form är gjorda av Sofia Wrangsjö.


Skolor kan köpa Sagolika Frågor via Läromedia och nukunskap.se

Skolor som har ramavtal med Läromedia i Örebro kan köpa Sagolika frågor hos dem. Skolor kan också beställa spel direkt via nukunskap.se. Kontakta oss gärna vid större beställningar (över 10 spel) på info@nukunskap.se.

Återförsäljare i Stockholm (fylls på efterhand):
Bokbok på Östgötagatan 32
Leksaksbutikerna i kedjan Krabat
NK Bokhandel
En Annan Bokhandel i Globen (start vecka 33)
St Pauls Bok & Papper, Mariatorget

Du kan också köpa Sagolika Frågor direkt från Nukunskap AB.

Vill du sälja spelet i din butik? Mejla oss på info@nukunskap.se.