Sagolika frågor – ett nytt frågespel om sagor

300 frågor om sagor – för skolor och familjer

I sommar kommer frågespel Sagolika frågor från Nukunskap AB. Det är frågor hämtade från de förtrollande berättelsernas värld – sagorna. Här finns frågor om allt från djurfabler och svenska folksagor till sagor på film och våra mest kända sagoförfattare.

Det är sammanlagt 300 frågor, indelade i 100 kategorier. Några exempel på kategorier är Snövit, Små varelser, Alice i underlandet och På huvudet. Inom varje kategori finns tre frågor, från lättare till svårare.

Sagolika frågor är ett spel som ska passa bra att använda både i skolan och i familjen. För att underlätta spel med både vana och mindre vana sagoläsare finns i reglerna olika sätt att spela spelet. Det går naturligtvis utmärkt att bara läsa frågorna rakt upp och ner också. Spelet består av 55 kort, varav 50 kort med frågor på den ena sidan och svar på den andra. Fram- och baksida har olika färg och symboler. Korten ser ut som spelkort, men är större (75×110 mm mot spelkort, som är cirka 58×88 mm). Spelet är tryckt i Polen och alla frågor är gjorda av Nukunskap AB. Spelet är helt vår egen idé och produkt.

Vill du se exempel på fler frågor?

Kontakta oss för att få en pdf med några exempel på fler frågekort (gratis, förstås), eller få svar på andra frågor. Kontaktuppgifter: Lisa Blohm, 0733-39 26 22 (vd för Nukunskap), lisa@nukunskap.se.

Beställ från Nukunskap eller Läromedia

Spelet blir redo för leverans under juli, men kan redan nu beställas från Läromedia, för skolor som har ramavtal med dem. Det kommer också att gå att köpa direkt från Nukunskap AB. Ordinarie pris är då med moms 110 kronor och utan moms 88 kronor. Frakt ingår. Skolor som köper minst sex spel på samma gång får rabatt med 10 procent. Vi kommer också att återkomma med andra inköpsställen. Vill du köpa spelet till din skola via os, eller vill du sälja spelet i din butik? Hör av dig!