Instängd man räddades ur het bil

En man tog sig utan lov in i en parkerad bil i Barcelona i Spanien. Där satt han inlåst i över tre timmar.

Bilen ägs av Joan Carles Valero, som jobbar för den spanska tidningen ABC. Han skriver själv i tidningen om händelsen.

I måndags, den 29 augusti, satt han och drack kaffe på en restaurang. Då fick han ett telefonsamtal från ett nummer han inte kände igen. Polisen undrade om Joan Carles Valero hade en person inlåst i sin bil.

Det verkade stämma. En man som Joan Carles Valero inte kände fanns i bilen. Mannen var väldigt svettig och verkade må riktigt dåligt och såg ut att ha jobbigt att andas. Men tack vare polisen blev han utsläppt. Om det hade varit en ännu soligare dag hade den instängde mannen kanske inte klarat sig. Det kan bli mycket varmt i parkerade bilar på sommaren. Att sitta i en riktigt het bil en lång stund kan vara livsfarligt för både människor och djur.

Joan Carles Valero hade parkerat sin bil mer än tre timmar tidigare. Vad hade då hänt? Joan Carlos Valero skriver i ABC att han gick iväg och köpte en parkeringsbiljett. Han tror att mannen då passade på att gömma sig i den olåsta bilen. Sen låste Joan Carles Valero bilen utifrån. Bilen gick inte att öppna inifrån och mannen kom inte ut.

Vad den nu utsläppta mannen gjorde i bilen verkar lite osäkert. Kanske hade han tänkt stjäla den. Enligt Joan Carles Valero finns det människor som säger att mannen i stället verkade gömma sig för någon.

Länktips: Läs en text på engelska om händelsen (thelocal.es, 2016-08-30)


Text: Lisa Blohm
Karta: iStock

Publicerat: 2016-08-31