Kortspelare togs av polisen

I Thailand har polisen slagit till mot en stor grupp utländska kortspelare. Spelarna greps för att de hade för många kort.

Det här inträffade den 1 februari i Pattaya i Thailand. Då greps drygt 30 kortspelare, som spelade kortspelet bridge, berättar nyhetssajten Pattaya One. Bridge är ett populärt kortspel i till exempel Storbritannien och spelas också i Sverige.

I Thailand finns det en gammal lag som säger att kortspelare inte får ha fler än 120 spelkort. Den här regeln finns för att hindra spelfusk och olagligt spel om pengar.

I bridge brukar man inte spela om pengar. Däremot byter man på tävlingar kortlekar mellan matcherna. Därför hittade den thailändska polisen ett stort antal kortlekar hos bridgespelarna. Poliserna tog kortlekarna, datorer och en bok där poängen skrevs ned. Poliserna grep också över 30 personer från olika länder. Några var svenskar, men de flesta britter. Nästan alla var pensionärer.

Efter ganska många timmar släpptes spelarna av polisen. De hade då också fått betala pengar, skriver Pattaya One. Det är lite oklart vad som kommer att hända nu. Ledaren för en thailändsk förening för bridge hjälpte bridgespelarna att bli släppta. Hon tror att allt är ett missförstånd eftersom bridge är ett ganska okänt spel i Thailand.


 

Se tv-klipp där polisen slår till mot bridgespelarna (På engelska och från Pattaya One 2016-02-04.)

Länktips: Mer om bridge (skrivet för vuxna)


Text: Lisa Blohm
Foto: Thinkstock
Publicerad: 2016-02-05