Kvarglömd orm hittad på flygplan

På ett flygplan i USA häromdagen hittades en kvarglömd orm. En passagerare från en tidigare flygning hade gått av utan att få med sig djuret.

Händelsen inträffade i söndags, den 19 mars, rapporterar tv-stationen KTVA Alaska. Ett flygplan skulle åka från staden Aniak till Anchorage. Båda städerna ligger i Alaska, som är USA:s nordligaste delstat.

Ungefär en kvart efter att planet hade lyft kom ett meddelande från piloten. Någonstans ombord skulle det finnas en orm. Anna McConnaughy var en av passagerarna på planet och har intervjuats av tv-bolaget KTVA.

– Nästan direkt efter meddelandet hittade en pojke som satt med sin mamma på bakersta raden ormen bakom sitt säte. Flygvärdinnan och piloten tog direkt kontroll över situationen, säger Anna McConnaughy till KTVA.

Ormen blev omhändertagen och fortsatte resan tillsammans med passagerarna. Planet kom fram när det skulle.

Enligt bland annat nyhetsbyrån AP var ormen inte giftig. Den hade kommit ombord med en passagerare som flugit med samma plan, men åt ett annat håll. En passagerare som åkte med planet på en tidigare resa hade upptäckt att hen inte hade med sig ormen. Passageraren kontaktade flygbolaget, som slog larm till personalen ombord på planet.

Passageraren med ormen har inte reglerna som flygbolagets regler, berättar KTVA. Varken ormar eller andra reptiler får följa med som sällskapsdjur inne i planet.


Text: Lisa Blohm
Publicerat: 2017-03-22

Länktips: Läs nyheten på engelska och se bilder av ormen. (ktva.com 2017-03-2o)


Förslag till uppgifter (utan facit):

1. Klicka på länken. Titta först på bilden där flygvärdinnan håller upp ormen. Vad tror du att hon tänker?
2. Om du visste att ormen inte var giftig, hade du vågat göra som flygvärdinnan?
3. Försök att gissa ungefär hur lång ormen är. Hur tänker du då?

Förslag till skrivuppgift:

Tänk dig att du var med om den här händelsen själv. Du var kanske pojken som hittade ormen, flygvärdinnan eller passageraren som glömde djuret ombord. Skriv ett vykort till din bästa kompis och berätta om händelsen.