Kvinna föll från hög bro när hon skulle ta en selfie

En kvinna i USA föll ungefär 18 meter från en förbjuden del av en hög bro. Hon ramlade när hon försökte ta en selfie.

Olyckan skedde i delstaten Kalifornien i tisdags, den 4 april. Kvinnan och hennes vänner var vid Foresthill-bron i norra Kalifornien. Den är 222 meter hög och Kaliforniens högsta bro.

Vännerna gick på en sorts bjälkar av metall under bron. Där är det förbjudet att vara. När kvinnan stod på en sån bjälke försökte hon att ta en selfie. Hon ramlade och föll ungefär 18 meter. Hon hämtades av helikopter och kommer enligt polisen i Kalifornien antagligen att överleva. En av hennes vänner, Paul Goncharuk, säger till tv-kanalen KOVR att kvinnan tappade balansen och ramlade baklänges. Han berättar att kvinnan blev medvetslös och bröt ben i kroppen.

Förbjudet att vara där

Polisen i Placer County i Kalifornien varnar på sin Facebooksida människor för att ge sig ut på den förbjudna delen av bron. Det händer då och då att folk gör det. Den som upptäcks kan gripas av polis. Och i värsta fall kan man dö, påpekar polisen. ”Den här unga kvinnan har en väldigt stor tur som lever. Följderna för henne, hennes vänner och hennes familj hade kunnat vara värre”, skriver polisen på Facebooksidan. Om kvinnan hade varit på en annan del av bron, hade hon kanske ramlat från en mycket högre höjd.

Länktips:
Läs en nyhetstext på engelska om händelsen. (cnn.com 2017-04-07)


Text: Lisa Blohm
Publicerat: 2017-04-07


Förslag till uppgifter

1. Läs den engelska nyhetstexten och försök att förstå så mycket som möjligt. Leta efter ord som du inte känner igen och ta reda på vad de betyder.

2. Leta reda på var delstaten Kalifornien ligger på en karta. Kanske hittar du till och med bron?

3. Diskutera: Hur tror ni att kvinnan känner sig när hon mår lite bättre?