Lite att läsa både om och på tåg

På långa resor kan en bok vara särskilt bra att ha. Petter Södrin tipsar om några böcker på temat TÅG. Han är bibliotekarie på Luma bibliotek i Stockholm.

Bokomslag på boken Resa ihop.Att resa ihop (barn)
Författare: Thomas Halling
Den tredje boken om Ellen och Kalle som går i klass 5b och dessutom är ihop. Den här gången ska klassen åka på klassresa. Med på tåget finns också en annan klass med flera häftiga killar, vilket Kalle inte tycker är särskilt kul. Speciellt inte eftersom Ellen verkar tycka att killarna är jätteintressanta.

Det här är en lättläst och rolig bok. Den passar dig som tycker att det är svårt eller lite tråkigt att läsa mycket text.

 


Bokomslager till En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret .En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret 
(barn/ungdom)
Författare: Brian Selznick
En otroligt snygg och annorlunda bok som känns lite som en film. Bilder zoomar in och ut som en kamera och ibland tar de över berättelsen helt. Boken handlar om föräldralöse Hugo Cabret som är tolv år och bor i väggarna på en tågstation i Paris. Där jobbar han med att dra upp de stora klockorna på stationen. Hugo leds in ett spännande äventyr när han stöter på den gamle mannen som äger leksaksbutiken på tågstationen.

Boken är tjock, men innehåller många bilder och är inte svårläst. Den finns även som film. Den är också jättebra.

 

bok159_lillasnabbatagLilla boken om snabba tåg (faktabok barn/ungdom/vuxna)
Författare: Lars Olov Karlsson
Precis som det låter – en bok om snabba tåg. Från 16 km i timmen på 1820-talet till dagens tåg som kör i över 300 km i timmen.


Publicerat: 2015-04-14