Man försökte lämna 100 kg cannabis till återvinning

Växten cannabis är en sorts knark. I Australien försökte en 55-årig man nyligen att göra sig av med 100 kg cannabis på en återvinningscentral. Nu misstänks han för narkotikabrott.

Cannabis är den växt som hasch görs av och kallas också indisk hampa. I Sverige och i många andra länder är det olagligt att odla, sälja och använda cannabis. Så är det också i Australien.

På en återvinningscentral i Australiens huvudstad Canberra upptäcktes för några veckor sedan 20 stora kassar fyllda med cannabis. Det var stjälkar och blad av växten, rapporterar tv-bolaget ABC i Australien. Polis kallades till platsen. Då dök en 55-årig man upp med ännu mer cannabis att lasta av. Mannen greps av polisen. Han hade försökt att lämna sammanlagt ungefär 100 kg cannabis.

Mannen kommer från en annan stad, Sydney. Det är Australiens största stad. I förhör med polisen ska han ha sagt att han någon hade bett honom köra två stora bilar med kassar. Kassarna skulle lastas av på återvinningscentralen. Enligt ABC påstår mannen att han inte visste att det var cannabis i påsarna.

Men det verkar inte polisen ha trott på. 55-åringen misstänks nu för flera olika brott. Han misstänks också ha odlat cannabis. I november ska mannen höras i domstol. Själv har han sagt att han är oskyldig.

Länktips: Läs nyheten på engelska (abc.net.au 2016-09-21)

Tips: Gör vårt quiz om Australien


Text: Lisa Blohm
Foto från pixabay.com

Publicerat: 2016-09-23