Många lurades hyra samma lägenhet

I Malmö har minst 23 personer lurats att hyra samma lägenhet. De betalade pengar i förväg, men fick ingen bostad.

Det är radiokanalen P4 Malmöhus som berättar om den här nyheten. En journalist har intervjuat Michelle Wremert, som är en av de lurade. Hon hade tidigare varit och tittat på lägenheten som hon skulle hyra. Hon hade också betalat pengar i förväg och skrivit ett kontrakt.

Michelle Wremert räknade med att flytta in nu i helgen. I går, den 24 augusti, skulle hon hämta ut sin nyckel. Då mötte hon en massa andra människor. De hade också skrivit avtal om att hyra precis samma lägenhet och betalat pengar. Men någon lägenhet fick de aldrig.

– När jag väl stod här med de andra personerna så insåg jag att jag hade blivit lurad, säger Michelle Wremerth till radion.

Hennes pengar var redan borta. Hon hade betalat 6 000 i hyra och 12 000 i deposition. En deposition är pengar som många hyresvärdar vill ha som en sorts reserv om hyresgästen slarvar med hyran eller förstör något.

De lurade har anmält det som har hänt till polisen. Det här är tyvärr inte första gången som människor blir lurade att betala för bostäder som de sen inte får. I många städer är det svårt att få en lägenhet och det utnyttjar en del bedragare.

Förslag till uppgifter:

Finns det ord i texten som du är osäker på vad de betyder? Slå i så fall upp dem och ta reda på vad de betyder.

Vet du redan vad alla orden betyder? Välj i så fall ett ord som du tror kan vara svårt för andra. Förklara det så att någon som är yngre än du eller inte har bott så länge i Sverige kan förstå.

Lyssna på intervjun med Michelle Wremerth (Sveriges Radio):


Text: Lisa Blohm
Foto från Pixabay
Publicerat: 2016-08-25