Massor att läsa om schlagerrekord

Petter Södrin på Luma bibliotek i Stockholm tipsar om böcker på tema Eurovision Song Contest och schlager.

Bokomslag på Schlager-sabotören.Schlagersabotören (barn)
Författare: Martin Widmark
En specialbok om Lassemajas detektivbyrå. Den här gången är det dags för schlagerfestival i Valleby. Någonting mystiskt inträffar, förstås, som gör att de unga detektiverna måste rycka ut igen. Så fort en artist ställer sig på scenen så händer något konstigt, till exempel att personen försvinner spårlöst eller att det dyker upp en mystisk ljudtekniker som helt plötsligt måste fixa lite och byta ut mikrofonkabeln mitt under pågående bidrag. Helskumt! Tur är att Lasse och Maja är på hugget.

Med boken följer en skiva där författaren och två barn läser boken som Lasse och Maja. Dessutom finns tio schlagerlåtar inspelade av en hel hög kända artister.

 

Omslaget till boken Eurovision Song Contest - rekordbokenEurovision Song Contest – rekordboken (faktabok barn/ungdom/vuxen)
Författare: John Kennedy O’Connor
En helt ny bok fullmatad med fakta, rekord och konstigheter från 60 år av Eurovision Song Contest. Här finns massor att läsa om vinnarna, förlorarna, de roligaste och konstigaste kläderna och om frisyrerna och danserna. Ja, allt du kan tänka dig.

Vet du förresten att Irland är det bästa landet i tävlingens historia? De har vunnit sju gånger. Norge är sämst, de har kommit sist elva gånger. Tråkigt för dem!


Bokomslag på boken ABBA av Helena Bross.ABBA
 (faktabok, barn)
Författare: Helena Bross

En lättläst bok om Sveriges största band. ABBA var 1974 den första svenska segraren i Eurovision Song Contest. Sedan dess har gruppen skaffat sig miljoner fans över hela världen. ABBA har sålt över 400 miljoner skivor i hela världen, vilket förstås är svenskt rekord!

 

 


Publicerat: 2015-05-18