Nedspolad mobil och bäverbett

En del olyckshändelser känns mer osannolika än andra. Här är några, som ändå slutade ganska bra. Ingen människa blev svårt skadad.

Pentti Savola från Tyresö var en tidig marsmorgon 2015 på väg till bussen när han mötte en bäver. Kul, tyckte Pentti, och fotade bävern. Men bävern tyckte inte alls att det var roligt, utan bet Pentti genom jeansen så att det började blöda. ”Det gick blixtsnabbt. Jag trodde aldrig att ett djur som ser så klumpigt ut kunde vara så kvickt”, säger Pentti Savola till tidningen Mitt i Tyresö.
Länk: Mitt i Tyresö (2015-03-31).

Några år tidigare fastnade en segelbåt i en bro i Kungälv. Det ska ha tagit en stund att få loss båten, men ingen kom till skada.
Länk: Göteborgs-Posten (2011-08-04).

Från försäkringsbolaget If har nukunskap.se fått exempel på olyckshändelser som har anmälts till bolaget. Då handlar det om olyckshändelser med saker eller pengar:

1. En familj ställde sin kamera bakom ena bakdäcket på bilen. De packade in saker i bagaget, men glömde kameran och backade över den.

2. Ett barn slängde sin pappas mobiltelefon i toan. Och spolade …

3. En kvinna gömde smycken värda närmare 100 000 kronor i en burk. Sen städade hennes man, trodde att burken var skräp och slängde den.


Text: Lisa Blohm
Bild: Thinkstock (Bävern på bilden är inte den som bet Pentti.)
Publicerat: 2015-03-31