Ogräs säljs dyrt i affär

Kirskål är ett ogräs som många människor med trädgård är trötta på. Den är svår att bli av med där den växer och sprider sig ganska lätt. Men kirskål går också att äta som en grönsak och det gör en del människor. Då plockar de nog för det mesta sin kirskål själva, men den som hellre köper ogräset kan nu göra det. I alla fall i en affär i Malmö, skriver tidningen Helsingborgs Dagblad. Hos butiken Malmborgs såldes nu i maj kirskål i grönsaksdisken. Men priset är mycket högre än för andra grönsaker, nästan 600 kronor per kg.

Affären har aldrig sålt kirskål förut. Victor Johansson jobbar i butiken och säger att man tycker att det är kul att ta in nya sorters matvaror.

– De flesta kunderna har blivit förvånade över att man kan äta kirskål, sägerhan till Helsingborgs Dagblad.

Victor berättar också att än så länge har affären nästan inte sålt någon kirskål alls. Inte ens ett kilo. Däremot säjer Malmborgs ganska mycket av ett annat ogräs, ramslök, och en del nässlor.

VARNING! Den som själv vill plocka och äta kirskål måste förstås först vara helt säker på att det är just den växten. Den är släkt med några väldigt giftiga växter.


Länktips:

1. Läs artikeln i Helsingborgs Dagblad (2015-05-11).

2. Om kirskål i Virtuella floran. Texten kan vara lite svårläst.


Text: Lisa Blohm
Foto: Thinkstock
Publicerat: 2015-05-12