Prenumerera på vårt nyhetsquiz!

Nukunskap.se kommer varje skolvecka med ett nyhetsquiz. En skollicens för ett helt år kostar mellan 990 och 1 990 kronor, plus moms. Det finns också lärarlicenser. I abonnemangen för skolor ingår samtliga tre versioner av nyhetsquiz. Dessutom bjuder vi under 2017 prenumeranter på fem quiz om världsreligionerna.

Det går också att prenumerera som privatperson. Det kostar 100 kronor (inkl moms) för ett nyhetsquiz som kan användas av hela familjen, men självklart inte får användas av företag eller i undervisningen. Religionsquizen ingår inte.

Frågorna är flervalsfrågor kopplade till aktuella händelser och görs direkt i surfplatta, dator eller mobiltelefon. Inget kopierande av papper behövs. Alla frågor är bildsatta. Nyhetsquizen finns i tre varianter:

  • Gula quizet: 10 frågor med svar direkt efter varje fråga.
  • Rosa quizet: 10 frågor med facit sist.
  • Gröna quizet (nyhet!): 8 enklare frågor, särskilt för de yngsta.

Frågorna i gula och rosa quizet är exakt samma. Gröna quizet tar i stort sett upp samma ämnen som de andra quizen, men en del frågor och svarsalternativ är omgjorda. Ledtrådar förekommer ibland i gröna quizet.

 Pröva några äldre quiz och vårt quiz om hinduism HÄR.

Vill din skola se fler quiz innan ni bestämmer er? Kontakta chefredaktör Lisa Blohm.


OBS! Använder din skola Digital Pedagogik (Mediapoolen Västra Götaland)? Då gör ni quizen via dem! Mediapoolen prenumererar på quizen till alla sina 37 medlemskommuner.


Priser, exklusive moms, för tolv månader på våra digitala nyhetsquiz:

  • För en hel skola: 990, 1 490 eller 1 990 kronor beroende på skolans storlek.
  • För en enda lärare (med högst 30 elever): 380 kronor för tolv månader. Abonnemanget får överlåtas om läraren slutar eller byter klass. Det får däremot inte delas av flera lärare med olika klasser.

Under 2017 ingår fem quiz om världsreligionerna.


Skolor som har ramavtal med Läromedia i Örebro eller GR Utbildning Läromedel beställer en prenumeration på nyhetsquizen där. Skolor  som beställer direkt från nukunskap.se, använder denna länk.

Facit och koder till quiz läggs ut bakom inlogg på sajten. Lärare på skolor med abonnemang får om så önskas också mejl till sin jobbadress med länkar och lösen till varje veckas quiz. Nya quiz finns tillgängliga natten till måndagar. Gamla quiz låses efter en tid upp. Observera att quizen inte kommer under jul- och sommarlovet. I samband med påsk

Materialet på nukunskap.se, inklusive quizen, omfattas av upphovsrätten.