Restauranger ska berätta varifrån köttet kommer

På restaurang kan det vara svårt att få veta varifrån köttet kommer. Nu kan det bli ändring på det.

Svenskarna vill oftare än förr veta varifrån kött och fisk kommer. Många vill helst äta kött från djur som har levt i Sverige. Det finns olika orsaker till det. Man kanske vill hjälpa svenska bönder, eller tror att svenska djur har det bättre än andra djur. Men svenskt kött är ibland dyrare än kött från andra länder. Det gör att många restauranger mest köper och lagar utländskt kött.

Det finns ingen lag som tvingar restauranger att skriva på menyn varifrån kött och fisk kommer. Men nu uppmanas restaurangerna att berätta det ändå, skriver tidningen Dagens Nyheter. Det är föreningen Visita som säger att restaurangerna borde informera om det här. Många restauranger är medlemmar i Visita.

 

Länktips: Läs Dagens Nyheters längre text om nyheten (2016-06-10)


Text: Lisa Blohm
Publicerat: 2016-06-10