Tåg kraschade rakt in i stationsvägg

Ett pendeltåg körde i går med full fart in i en stationsvägg i New Jersey, USA, i går. En person dog och över 100 skadades.

hobokenOlyckan skedde på torsdagsmorgonen. Många pendlare var på väg med tåget. När det närmade sig stationen Hoboken i delstaten New Jersey bromsade tåget aldrig in. I stället fortsatte loket och vagnarna rakt in på stationen. Det körde med full fart in på stationen och fortsatte in i en vägg. Delar av taket rasade ned. Förödelsen blev stor och det var kaos på olycksplatsen.

En människa dog vid tågkraschen. Hon var inte själv med på tåget, utan stod och väntade på perrongen, rapporterar nyhetssajter i USA. Hon träffades så illa av saker som flög att hon omkom. Över 100 personer skadades, men de flesta är inte så allvarligt skadade. De flesta av de drabbade var passagerare på tåget. En av dem som skadades värst var lokföraren. När den här texten skrevs visste man fortfarande inte vad olyckan berodde på. Men det undersöks noga. En sån här olycka skulle kunna bero på olika saker. Det kan till exempel ha varit ett tekniskt fel på tåget och lokföraren kan ha blivit sjuk.

Stationen ligger ungefär en mil från den stora staden New York. Ungefär 250 passagerare fanns på tåget.

Se en kort film från tidningen New York Times om kraschen. Filmen är gjord ganska kort efter olyckan.

Mer att läsa på nukunskap.se

Om Kicki svimmar slår nödbromsen till (intervju med svensk lokförare 2015-04-14)

Läs mer om olyckor i Tema OLYCKOR. Där finns bland annat en text om en liknande tågkrasch. Den olyckan inträddade i Paris 1895.

Länktips: Läs mer om olyckan på engelska(reuters.com 2016-09-29)


Text: Lisa Blohm
Publicerat: 2016-09-30