Sarah Sjöström vann fint idrottspris

Bilden på Sarah Sjöström är från prisutdelningen.

Simmaren Sarah Sjöström vann årets Jerringpris. Priset delades ut på Idrottsgalan. Där fick också domaren Salem Zahda Aldarcazallie, som har flytt från Syrien, ett fint pris.

Det är andra året i rad som Sarah Sjöström får Jerringpriset, som delas ut av Sveriges Radio. Det är svenska folket som röstar fram vinnaren. Sarah fick 119 949 röster. Tvåa kom längdskidåkaren Johan Olsson och trea fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic.

Jerringpriset delades ut på festen Idrottsgalan den 25 januari. Då delades också många andra idrottspriser ut. Sarah Sjöström blev årets kvinnliga idrottare och Johan Olsson årets manliga idrottare.

En av dem som fick en väldigt lång applåd under galan var fotbollsdomaren Salem Zahda Aldarcazallie. Salem var en duktig domare i Syrien, men flydde från kriget där för tre år sedan. Han kom till Sverige sommaren 2014 och  drömde om att få döma fotboll igen. Nu gör han också på det. På Idrottsgalan fick Salem tv-sportens Sportspegelpris. Han delade det med Dan Berg, som arbetar med domare och har hjälpt Salem att få döma i Sverige.

Länktips:
Läs mer om Salem Zahda Aldarcazallie
(svt.se 2016-01-25)
Här är alla vinnarna på Idrottsgalan (Sveriges Radio 2016-01-25)


Text: Lisa Blohm
Foto: Alexander Donka/Sveriges Radio

Publicerat: 2016-01-26