Vält hästekipage och råd om kvicksand

Bibliotekarien Petter Södrin på Luma bibliotek i Stockholm tipsar denna vecka om spännande läsning med olyckstema.

29670097_O_2Anna Claybourne (faktabok barn)
Författare: Anna Claybourne
En bok om världens hundra farligaste saker. Vad ska du göra om du möter en björn, fastnar i kvicksand eller träffas av blixten? Och hur stor är egentligen chansen att du överlever? Farligheterna ordnas efter hur stor risken är att du råkar ut för dem. Hur stor är till exempel sannolikheten att du spolas i land på en öde ö? Läs boken så får du veta svaret.

 


29687026_O_1Pixis bok 
(barn)
Författare: Mårten Melin
Pixi och hennes föräldrar dör i en bilolycka och efter ett snabbt besök i himlen kommer hon tillbaka till jorden och får börja på Skogsbingelskolan. Där går hon på nattlektionerna tillsammans med skumma figurer som vampyrer och spöken. Precis som i de tidigare böckerna om monsterskolan händer det en hel del mystiska och spännande saker. Men Pixi vill ingenting hellre än ta sig tillbaka till himlen för att träffa sina föräldrar. Dessvärre hindras hon hela tiden av en tjej. Vem är hon och varför vill hon inte att Pixi ska komma till himlen?

 

Omslag till Tintin i Tibet.Tintin i Tibet (seriealbum barn/ungdom)
Författare och tecknare: Hergé
Tintin tar med sig hunden Milou och kapten Haddock till Tibet för att söka efter sin vän Tchang. Tchang befaras ha dött i en flygkrasch, men Tintin är övertygad om att vännen fortfarande är vid liv. Sökandet uppe bland de snöiga bergen blir allt annat än lätt och dessutom hittar de tecken som tyder på att snömannen Yeti finns i närheten.

 

9789132153761Deluxe (ungdom)
Författare: Anna Godbersen
Elizabeth Holland bor på Manhattan i slutet av 1800-talet. Hon är ung, vacker och omsvärmad. Hennes familj är mycket välbärgad och hon tvingas välja mellan familjeplikter och kärleken. En dag välter hennes hästekipage, Elizabeth kastas ut och drunknar i Hudsonfloden. Men var det verkligen en vanlig olycka?


Publicerat: 2015-03-31