Zombies, kyssar och smittade datorer

Bibliotekarien Petter Södrin tipsar om tre böcker på tema virus. Han jobbar till vardags vid Luma bibliotek i Stockholm.

Bild på boken Immunförsvaret.

Immunförsvaret (barn, fakta)
Författare: Joseph Midthun
En faktabok i serieformat där du får följa med på en resa genom kroppen och lära dig om hur virus är uppbyggda och hur de sprids. Dessutom får du tips på hur du på bästa sätt skyddar dig mot en virusattack.

 

Boken Svarta hål och brustna strängar

Svarta hål och brustna strängar (barn/ungdom)
Författare: Moni Nilsson
Den fjärde boken om Semlan som ska börja sjuan. Den här gången fastnar hon mitt i olycklig kärlek och funderingar kring svarta hål som känns men som inte syns, och kring sådana som bara inte syns. Dessutom drabbas nästan hela skolan av körtelfeber. Kan det ha att göra med Semlans kyss-skola?
En rolig och bra bok som kan läsas direkt, men jag rekommenderar dig att börja med första delen som heter Pappan med de stora skorna.

 

Boken Elisa bok.Elias bok (ungdom)
Författare: Magnus Nordin
Första delen i serien Varelserna. Ett virus härjar på Gotland. De drabbade förvandlas till zombies som om nätterna stryker runt i jakt på nya offer. Elias och hans syster Emma har bara varandra och de får varje dag kämpa för sin överlevnad. En tunn, men läskig bok.

 

 

Boken Viruset - det första digitala världskriget.Viruset: Det första digitala världskriget (ungdom/vuxen),
Författare: Mark Bowden
Den sanna historien om hur några av världens skickligaste hackare och IT-experter gick samman för att försöka stoppa det förödande datatviruset som hotade att slå ut hela internet.


Publicerat: 2015-02-09

 

Mer om virus